Page 15 - Katalog
P. 15
Kolajen Peppit Üzerine
Yapılan Bazı Araştırmalar
Japonya’da gerçekleştirilen bir yetişkin atletler ile yapılan bir Doğal bir protein olması ve sahip
araştırmada günlük oral yolla çalışmada, 12 haftalık çalışma olduğu teknolojik özellikler göz
kolajen hidrolizat alımı sonrası süresinde deney katılımcılarının önüne alındığında sağlık
UV-B ışınlarından zarar görmüş %79’u, günde 10 gkolajen dünyasında öneminin yıllar
hidrolizat tüketimi (CH- AlphaTM içinde
olan deri üzertindeki etkisi daha da artacağını
incelenmiştir. In vivo ve su tutma kürü) sonrası eklem oynaklığı ve söyleyebiliriz.
kapasitesi ölçümü metotları esnekliği üzerinde olumlu
uygulanarak kolajen hidrolizatının gelişmeler göstermiştir. Kolajen
beslenme açısından yararlı, UV-B üzerine yapılan araştırmalar,
hasarı ve foto-yaşlanmaya bağlı sağlık açısından kullanımının
olarak oluşan cilt kusurlarında faydalarını klinik verilerle
iyileşme sağladığı ve derinin su göstermiştir. Bu alanda yapılan
tutma kapasitesinin arttığı ortaya çalışmalar ve üretilen
koyulmuştur. Chai ve arkadaşları formülasyonlar gün geçtikçe
tarafından Tayvan’da artmaktadır.
gerçekleştirilen bir çalışmada 62
kadına balıktan elde edilmiş
kolajen hidrolizatının besin yoluyla
alınması sonucunda fibroblast
hücrelerinin gelişimi incelenmiştir.
In vitro metotu uygulanarak
kolajen hidrolizat alımı sonrasında
fibroblast hücerelerindeki
aktivitenin arttığı ve vücudun
doğal kolajen sentezini
hızlandırdığı kanıtlanmıştır. 2006
yılında Almanya’da German
Olympic Center’da
REFERANSLAR;
Akademik Gıda 13(4) (2015) 327-334 Derleme Makale / Review Paper Use of Collagen
Hydrolysate as a Functional Ingredient in Food Industry
Abdurrahman Coşkun Doç. Dr., Acıbadem Üniversitesi,
Tıp Fakültesi, Biyokimya Anabilim Dalı-TÜBİTAK E-DERGİ
Seda Ersus Bilek , Sibel Kaya Bayram
12 13
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 35100, Bornova, İzmiRDERGİPARK