Page 15 - Katalog
P. 15

Kolajen Peppit Üzerine


        Yapılan Bazı Araştırmalar



        Japonya’da gerçekleştirilen bir  yetişkin atletler ile yapılan bir  Doğal bir protein olması ve sahip
        araştırmada günlük oral yolla  çalışmada, 12 haftalık çalışma  olduğu teknolojik özellikler göz
        kolajen hidrolizat alımı sonrası  süresinde deney katılımcılarının  önüne          alındığında     sağlık
        UV-B ışınlarından zarar görmüş  %79’u,         günde    10   gkolajen dünyasında        öneminin     yıllar
                                             hidrolizat tüketimi (CH- AlphaTM  içinde
        olan    deri   üzertindeki    etkisi                                             daha    da    artacağını
        incelenmiştir. In vivo ve su tutma  kürü) sonrası eklem oynaklığı ve  söyleyebiliriz.
        kapasitesi    ölçümü      metotları         esnekliği  üzerinde  olumlu
        uygulanarak kolajen hidrolizatının  gelişmeler göstermiştir. Kolajen
        beslenme açısından yararlı,  UV-B  üzerine yapılan araştırmalar,
        hasarı ve foto-yaşlanmaya bağlı  sağlık       açısından   kullanımının
        olarak  oluşan cilt  kusurlarında  faydalarını      klinik    verilerle
        iyileşme sağladığı ve derinin su  göstermiştir. Bu alanda yapılan
        tutma kapasitesinin arttığı ortaya  çalışmalar        ve      üretilen
        koyulmuştur. Chai  ve  arkadaşları  formülasyonlar gün geçtikçe
        tarafından              Tayvan’da artmaktadır.
        gerçekleştirilen bir çalışmada 62
        kadına    balıktan   elde   edilmiş
        kolajen hidrolizatının besin yoluyla
        alınması   sonucunda     fibroblast
        hücrelerinin gelişimi incelenmiştir.
        In   vitro   metotu   uygulanarak
        kolajen hidrolizat alımı sonrasında
        fibroblast          hücerelerindeki
        aktivitenin arttığı ve vücudun
        doğal       kolajen       sentezini
        hızlandırdığı kanıtlanmıştır. 2006
        yılında   Almanya’da       German
        Olympic                  Center’da





























        REFERANSLAR;
        Akademik Gıda 13(4) (2015) 327-334 Derleme Makale / Review Paper Use of Collagen
        Hydrolysate as a Functional Ingredient in Food Industry
        Abdurrahman Coşkun Doç. Dr., Acıbadem Üniversitesi,
        Tıp Fakültesi, Biyokimya Anabilim Dalı-TÜBİTAK E-DERGİ
        Seda Ersus Bilek , Sibel Kaya Bayram
                                                                                                        12 13
        Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 35100, Bornova, İzmiRDERGİPARK
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20