Page 14 - Katalog
P. 14

Kolajen Nasıl Artırılır ?



         • Et ve kemik suyu
         •  A  Vitamini  yönünden  zengin  besinler(domates,  ıspanak,  brokoli,
         greyfurt, pırasa, havuç...)
         •  C  Vitamini  yönünden  zengin  yiyecekler  yemek  (turunçgiller,  çilek,
         kivi,maydanoz...)
         • Bakır mineralinin yeterli alınması
         • Balık, et ürünleri, süt, yoğurt ve peynir, kuruyemiş, yumurta ve bakliyat
         ...)
         • Kırmızı sebze ve meyve tüketmek (pancar, elma ve kiraz...)
         • Bol su içmek
         • Uyku düzenine dikkat etmek
         • Sigara ve alkol tüketiminden uzak durmak...
         • Düzenli ve dengeli beslenme ile vücut gerekli kolajeni alsa bile yaşam
         tarzı,  ilerleyen  yaş  ve  kronik  rahatsızlıklar  nedeniyle  kolajen  kaybı
         önemli oranda artış gösterir. Bu nedenle kolajen destekleri kullanmak
         hem sağlık hem yaşlanmanın geciktirilmesi açısından fayda sağlar.




         Kolajen Takviyeleri



         Cilde  kaybettiği  kolajeni  kazandırmak  için  tablet,kapsül,toz  ve  sıvı  şekillerinde  takviyeler
         üretilmektedir. Bu takviyeleri tercih ederken dikkat edilmesi gereken içerdiği kolajen çeşididir. Vücutta
         her kolajenin farklı bir görevi vardır. Örneğin; cildin yüzde 70' ini Tip 1 ve Tip 2 kolajenin oluşturur bu
         durumda cilt,saç ve tırnaklara destek için bu kolajen içerikli bir takviye tercih edilebiliriz.


         Eklem kıkırdaklarının yüzde 60' ını Tip 2 kolajen oluşturur, eklem kıkırdakları için Tip 2 kolajen içeren bir
         takviye tercih edebiliriz. Kullandığımız kolajen ağırlığı ve miktarı da yararlı olması açısından önemlidir.



         Kolajenin dalton ağırlığı, hücre içine girmesi açısından önemlidir. 4000 dalton altı kolajen hücre içine
         giriş yapabilir ideal olarak 3000 dalton ağırlıklı kolajen seçilebilir. Kullanılacak miktarda en az 2.5 gr-3
         gr arası olmalıdır. İdeal olarak 10 gram kolajen günlük olarak tüketilebilir. Hidrolize kolajen peptidi
         kullanırken, tok karna midenin asidik ortamı artış göstereceği için kolajenin yapısını bozması göz
         önüne alınarak aç karna kullanım tercih edilmelidir. Sığır kolajeni ve balık kolajeninin aminoasit yapısı
         çok az fark içerir ve proteinlerinin biyoyararlanımları değişiklik göstermez. Her iki türden elde edilen
         kolajeni de kullanabiliriz (ekstra alerji vb durumlar hariç). Kolajene ek olarak C vitamini,hyalüronik asit
         kullanımı da kolajen sentezini arttırdığı için maksimum fayda sağlamaktadır. Kolajen sentezi 30’lu
         yaşlardan sonra azaldığı için kolajen takviyelerine 30 lu yaşlardan sonra başlanabilir. 30-50 yaş
         arasında yılda 2 defa 3’er aylık kürleri, 60 yaş üzerinde yılda 3 defa 3 aylık kürler cilt ve eklem sağlığı
         açısından yararlı sonuç almamızı sağlayabilir.
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19